top of page

Teamet

Vi har lekt med tall hele livet. De siste 20 årene har vi også hatt det som jobb i ulike roller. Vi har jobbet hos og med de beste, og vært med på en rivende utvikling på verktøy og metode, lært det smarteste fra hver tidsalder og gjennomført 200+ prosjekter. Det beste av dette tok vi med oss når vi startet Tallmaker.

bjørn.png

Bjørn Aune

Senior løsningsarkitekt

+47 90 282 393

Bjørn er utdannet kybernetikker og har rundet 25 års fartstid i bransjen. Han har bred kompetanse innenfor mange bransjer og har levert analyseløsninger innen bla. olje, telekom, transport og bank/finans.  

De siste 10 årene har Bjørn jobbet med Business Intelligence, både som utvikler og arkitekt. Bjørn har levert mange datavarehus-prosjekter, og trives best når han kan fokusere på de mest tekniske oppgavene. De siste årene har han også spesialisert seg på utvikling av analyse- og visualiseringsløsninger.

 

Bjørn er flink til å sette seg inn i kundens behov og omsette dette til en stabil og god teknisk løsning, og fungerer godt i skjæringspunktet mellom forretning og IT. 

marius2.png

Marius James Ramdahl

Senior økonomi- og løsningsarkitekt

+47 930 18 889

Marius er utdannet innen økonomi og IT og har over 10 års fartstid i store konsern. Han har hovedsakelig arbeidet med økonomiske analyse, bygget og driftet styringssystemer innen forecasting- og budsjettering. Han har også benyttet fleksible verktøy for å bygge raske og funksjonelle løsninger for sluttbrukere og ledelse.

 

Før Tallmaker arbeidet Marius som Leder for Business Intelligence og var delaktig både som avdelingsleder, prosjektleder og utførende. Som kombinert BI-leder og utførende var Marius også sentral i arbeidet med å realisere et stort datavarehusprosjekt som kan vise til gode resultater.
 
Marius har solid faglig bakgrunn, både IT-teknisk og forretningsmessig, og liker å arbeide med forskjellige tekniske løsninger. Han liker å forstå forretningsbehovet godt og er ikke redd for å gi råd slik at løsningene blir best mulig.

stianps_edited.png

Stian Skogsholm

Senior økonomi- og løsningsarkitekt

+47 404 11 214

Stian er utdannet siviløkonom ved NHH og har over 10 års bred erfaring innen økonomi og finans. Han har arbeidet mye med dataanalyse, og har bygget og driftet verktøy for rapportering, forecasting, budsjettering, konsolidering, verdsettelse, samt forretningsorientert spesialrapportering.

Før Tallmaker jobbet Stian som Group Controller, der han jobbet tett med selskapsledelsen og dekket økonomi fra A til Å, samt satt i styret i noen av selskapene. Hans erfaring som Business Controller i tidligere stilling førte til hans interesse for tall, automatisering, programmering og datasystemer. Samtidig jobbet han mye sammen med ledere ute i organisasjonen.  

 

Stian er lidenskapelig opptatt av rapporteringsverktøy av høy kvalitet, som gir beslutningstakere et best mulig utgangspunkt for å oppnå optimalisering og konkurransefordeler. Han verdsetter tett samarbeid med de som skal bruke verktøyene, og sikter alltid mot å forstå og møte deres spesifikke behov.  
 

olga_edited_edited.png

Olga Fourman

Senior løsningsarkitekt

+47 41 33 55 15

Olga er opprinnelig utdannet bygningsingeniør og har også mastergrad innen Data/IT.

 

Hun begynte å jobbe med bygg, men innså fort at hennes lidenskap ligger i å jobbe med data og forskjellige dataverktøy. 
 

Siden det har hun jobbet med BI, datavarehus og systemintegrasjon i 15 år. 

Olga har erfaring både som konsulent og fast ansatt i prosjekter, i privat og offentlig sektor innenfor områdene logistikk, forsikring, økonomi og finans. 

Olga er opptatt av kvalitet og struktur i datagrunnlag og dataplattform, slik at beslutninger tas på riktig tall og at løsningene blir fleksible å bruke.
 

bildemagnusgrått_edited.jpg

Magnus Greve

Løsningsarkitekt

+47 90 92 08 07

Magnus er utdannet innen økonomi, og har jobbet i skjæringspunktet mellom tall og teknologi hos flere programvareselskaper. Han har tidligere arbeidet med rapportering og analyse på tvers av ulike systemer, og etterhvert som den tekniske interessen økte valgte han å videreutdanne seg med spesialiseringen “Data Engineering & Analytics”. 

 

Magnus er lidenskapelig opptatt av hvordan ulik data kan brukes og kombineres for å skape verdifull innsikt, gi gode brukeropplevelser og bidra til bedre beslutninger.
 

eivind2_edited.png

Eivind Johansen

Løsningsarkitekt

+47 984 76 632

Eivind har økonomi-administrativ bakgrunn som aller mest har blir brukt til jobber relatert til ERP og vareflytslogistikk, men også med nytenkende oppgaver der effektivisering og prestasjonsfremmende tiltak var sentrale. 


Helt fra guttedagene har Eivind hatt interesse for IT via gaming, programmering og smart organisering+utnyttelse av data. Interessen har bare vokst og brukes både på jobb og privat.


Eivind jobber i alle lag innen analytics og dataplattform, og er også erfaren på maskinlæringsområdet. 


Eivind er altså en kreativ fyr med kompetanse som spenner fra gitarspilling til nye måter å løse gamle problemstillinger – og sentralt i alt dette er lytteevne, analytisk tilnærming og kommunikasjon med mennesker. 

fredrik2_edited.png

Fredrik Rosenløw Uhl

Løsningsarkitekt

+47 986 86 433

Fredrik har studert økonomi, filosofi og kinesisk. Han har jobbet innenfor økonomi, finansiering og prosjektledelse i oppstartsselskaper i flere år.
 
Da Fredrik stadig spurte seg selv det filosofiske spørsmålet "Hva er det jeg brenner for?", ble det opplagt at veien videre skulle gå inn i data og analyse. Han videreutdannet seg dermed innenfor "Data Engineering & Analytics".

Fredrik liker å jobbe med dataprepp, datacleaning og generelt ETL. Har gjort mye data wrangling fra "bunnen av" i Python og har dermed en god forståelse av hva som skjer under the hood i de moderne verktøyene.

 

Har også mye erfaring innenfor datavisualisering, og er flink til å vise frem tall - også de som er litt kompliserte - på en forståelig måte.

 

Med en nysgjerrighet og kjærlighet for tall, går Fredrik inn i nye oppdrag med iver og glede. Han prøver å forstå kundens problem og er fokusert på å ha god kommunikasjon med mennesker rundt seg.
 

henning.png

Henning Naarlien-Tolpinrud

Senior løsningsarkitekt

+47 957 47 067

Henning er dataingeniør, og har jobbet med dataintegrasjon og informasjonsforvaltning som utvikler og løsningsarkitekt i 20 år. 

Gjennom prosjekter hos store og små virksomheter i både privat og offentlig sektor har Henning fått omfattende erfaring fra mange ulike bransjer og med et bredt spekter av teknologier og produkter.

 

Henning er opptatt av at en god arkitekt også skal delta i å utvikle løsninger. Selv dekker han med trygghet hele stabelen fra tunge datavarehusoppgaver til forretningsnære analyseløsninger.

stian.png

Stian Schea

Senior løsningsarkitekt

Stian er utdannet økonom, men fant fort ut at det var mer spennende å finne ut av hvordan tallene suser rundt i og frem og tilbake mellom systemer. Derfor har han har fylt på med tilleggsutdannelse innenfor Management information systems.

 

Han har jobbet operativt i store, internasjonale miljøer gjennom en årrekke, og er Tallmakers finans-alibi.


Stian fyller gjerne rollen som prosjektleder og rådgiver, og trives aller best i skjæringspunktet mellom forretning og teknologi.

jan.png

Jan Strand

Senior løsningsarkitekt

Jan er sivilingeniør innen informatikk og kybernetikk. Han jobbet noen år med utvikling av web- og contentløsninger, før tallinteressen bestemte kursen videre for over 20 år siden.

Jan har jobbet med dataprepp, analyse og visualisering i 100+ prosjekter i ulike bransjer og med forskjellige teknologier.

Han arbeider gjerne i team eller som one-man-band med både implementering, konseptutvikling og prosjektledelse.

asmund.png

Åsmund Sutterud

Daglig leder

+47 911 95 334

Åsmund er opprinnelig en automatiker som hoppet av elektrofaget og over i "business intelligence verdenen" allerede i 1997.

 

Han har etter det vært gründer, daglig leder og selger i flere ulike BI og ERP-selskaper.

 

Opp gjennom disse årene har han tilegnet seg bred kompetanse både innen fagfeltet og programvaretilbudet, for begge deler har gjennomgått en lang evolusjon siden forrige årtusen.

 

Åsmund er et levende eksempel på at "folk kjøper av folk", for flere av kundene fra slutten av 90-tallet har vært på kundelisten flere ganger etterpå også.

bottom of page